Nadkwasota żołądka

Medicine and all things related

NADKWASOTA ŻOŁĄDKA

Palący problem należy zalać wodą zasadową

 

Nadkwasota żołądka to wynik zakwaszenia

Niewiele dolegliwości ma tak oczywiste źródło problemu, jak nadkwasota żołądka. Nieprzyjemna, powodująca ogromny dyskomfort, a w tym zgagę, pojawia się w sytuacji, kiedy wewnętrzne środowisko jest zakwaszone. Fatalna dieta i spożywanie alkoholu powodują, że w organizmie gromadzą się kwasy i zwiększa się ich wydzielanie w żołądku. To właśnie wywołuje uczucie zgagi, trafnie określane, jako palenie w przełyku. Jeśli równowaga kwasowo – zasadowa nie zostanie przywrócona alkalizowaniem – rozpoczyna się proces powstania wrzodów w przełyku lub żołądku, któremu towarzyszą bolesne zaparcia i wzdęcia.

Natychmiastowa alkalizacja jedynym rozwiązaniem

Przy nadkwasocie żołądka należy bezdyskusyjnie zmienić dietę i ograniczyć, a najlepiej zupełnie wykluczyć alkohol. To proces konieczny, ale długofalowy. Natomiast najszybszym przeciwdziałaniem jest obniżenie kwasowości organizmu poprzez dostarczenie mu substancji alkalicznych zawartych w zjonizowanej wodzie zasadowej. Picie rozpuszczonej, kuchennej sody oczyszczonej jest rozwiązaniem doraźnym i nie ma możliwości, by definitywnie rozwiązało problem. Organizm jest zakwaszony, pH krwi, komórek, a także narządów zostało zmienione na niekorzystne. Po nadkwasocie mogą pojawić się kolejne choroby cywilizacyjne oraz dna moczanowa, a nawet nowotwór.

Nauka mówi o konieczności alkalizowania

O prozdrowotnym wpływie wody alkalicznej napisano wiele, ale jedną z najciekawszych pozycji jest książka „Woda zjonizowana”, napisana przez dr n. med. Halinę Brodecką-Klechę. Autorka przywołuje liczne, międzynarodowe badania, które jasno komunikują o konieczności alkalizowania organizmu. W przypadku nadkwasoty, po wypiciu wody alkalicznej w żołądku wytwarzane są wodorowęglany czyli tzw. bufory alkaliczne. Są one następnie przekazywane do krwi, a wraz z nią do wszystkich komórek. Ta woda ma dodatkowo zwiększoną zawartość tlenu, jest naturalnym przeciwutleniaczem i ma właściwości antyoksydacyjne.

Jonizator, a woda alkaliczna

Przy nadkwasocie konieczne jest restrykcyjne, codzienne picie wody zjonizowanej. Trzeba jej wypijać min.2 litry, a przy nasilonych objawach nawet 3 litry każdego dnia. Rezultaty pojawiają się po kilku tygodniach. Taką wodę produkuje się na szczęście samodzielnie. Każdy może sobie ją przygotować w domu przy użyciu niedużego dzbanka. Urządzenie nazywa się jonizator i składa się z dwóch pojemników. Wlewa się do niego kranówkę, a po chwili – w wyniku procesu elektrolizy – w naczyniu wyjmowanym znajduje się woda kwaśna do użytku zewnętrznego, a w głównym – woda alkaliczna do picia. Jej prozdrowotne właściwości powodują, że wszyscy domownicy powinni ją pić, a brak konieczności kupowania wody mineralnej realnie wpływa na oszczędności.

W trosce o bezpieczeństwo

Blisko od 20 lat specjalizujemy się  się w praktycznym i prozdrowotnym stosowaniu wody alkalicznej produkowanej przy użyciu jonizatorów. Ogromne doświadczenie pozwala nam jednoznacznie wskazać, że regularne picie wody zasadowej realnie wspiera powrót do zdrowia. Dla ułatwienia podjęcia decyzji o zakupie jonizatora, firma deklaruje, że każdy klient, który mimo stosowania się do zaleceń – nie odnotuje poprawy, może liczyć na możliwość zwrotu zakupionego urządzenia, a my oddamy Ci wszystkie koszty.

Kupuj ze sprawdzonego źródła

Nadkwasota żołądka i jej nieprzyjemne objawy ustąpią, ale pierwszym krokiem jest inwestycja w sprawdzony przez ekspertów, rekomendowany przez lekarza i kupowany przez setki Polaków jonizator. Zachęcamy do odwiedzenia sklepu: https://www.natura-zdrowie.pl/sklep/.

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0.00