Zakwaszenie a zalkalizowanie organizmu – o co chodzi?

Zakwaszenie – zmorą współczesnych czasów

Zakwaszenie organizmu objawia się przede wszystkim ogólnym osłabieniem, pogorszeniem stanu włosów, paznokci i skóry, złym samopoczuciem czy brakiem energii i ciągłym zmęczeniem. Niestety największy wpływ na poziom zakwaszenia ma dieta, czyli wszystko to, co oferują nam współcześni producenci: wysoko przetworzona żywność, mnóstwo fast-foodów i mało warzyw. Dodatkowo brak aktywności fizycznej, palenie papierosów i efekt zakwaszenia jest niemal gwarantowany. Jednak by temu zapobiec, należy wzbogacić dietę o warzywa i owoce oraz pić jak najwięcej wody alkalicznej. https://www.natura-zdrowie.pl/woda-alkaliczna/zastosowania-wody-alkalicznej/ Woda jonizowana sprawi, że przywróci się równowaga kwasowo-zasadowa w organizmie.

Zalkalizowanie organizmu.

Za zalkalizowanie organizmu odpowiadają przede wszystkim takie produkty jak:

  • warzywa i owoce – przede wszystkim cytryna, arbuz i ogórki,
  • kiełki warzyw,
  • oliwa z oliwek, olej rzepakowy, olej kokosowy,
  • sól himalajska i morska,
  • herbata zielona, ziołowa, woda z cytryną, yerba mate,
  • woda jonizowana,
  • stewia, ksylitol, miód.

Warto wprowadzić wyżej wymienione produkty do swojej diety. Dzięki nim będziemy cieszyć się zdrowiem i urodą!

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0.00