Zakwaszenie – zmorą współczesnych czasów
Zakwaszenie organizmu objawia się przede wszystkim ogólnym osłabieniem, pogorszeniem stanu włosów, paznokci i skóry, złym samopoczuciem czy brakiem energii i ciągłym zmęczeniem. Niestety największy wpływ na poziom zakwaszenia ma dieta, czyli wszystko to, co oferują nam współcześni producenci: wysoko przetworzona żywność, mnóstwo fast-foodów i mało warzyw. Dodatkowo brak aktywności fizycznej, palenie papierosów i efekt zakwaszenia jest niemal gwarantowany. Jednak by temu zapobiec, należy wzbogacić dietę o warzywa i owoce oraz pić jak najwięcej wody alkalicznej. https://www.natura-zdrowie.pl/woda-alkaliczna/zastosowania-wody-alkalicznej/ Woda jonizowana sprawi, że przywróci się równowaga kwasowo-zasadowa w organizmie.
Zalkalizowanie organizmu.
Za zalkalizowanie organizmu odpowiadają przede wszystkim takie produkty jak:
- warzywa i owoce – przede wszystkim cytryna, arbuz i ogórki,
- kiełki warzyw,
- oliwa z oliwek, olej rzepakowy, olej kokosowy,
- sól himalajska i morska,
- herbata zielona, ziołowa, woda z cytryną, yerba mate,
- woda jonizowana,
- stewia, ksylitol, miód.
Warto wprowadzić wyżej wymienione produkty do swojej diety. Dzięki nim będziemy cieszyć się zdrowiem i urodą!