Woda martwa (kwasowa)

“Woda martwa” to woda kwaśna powstająca w procesie elektrolizy po oddzieleniu się wody alkalicznej (zasadowej, zwanej także “wodą żywą”). W wodzie martwej dominują dodatnie jony H+, znajdują się w niej też powstałe w wyniku rozłączenia soli mineralnych ujemne reszty kwasowe, zawierające jony siarki, fosforu i chloru. Woda kwaśna wykazuje silne właściwości bakteriobójcze, stosuje się ją więc przede wszystkim zewnętrznie, ale można ją także pić. Potwierdzone naukowo efekty stosowania wody martwej to:

  • obniżenie ciśnienia krwi;
  • poprawa kondycji systemu nerwowego;
  • poprawa stanu skóry, szczególnie przy problemach z trądzikiem, infekcjami bakteryjnymi, stanami zapalnymi;
  • opóźnianie procesu starzenia

i inne.

 

W jakich schorzeniach pomaga woda martwa?

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0.00